MÁS Tészta pizzéria

Herenden voltunk, ahova nem a porcelán, hanem az elképesztően finom nápolyi pizza miatt néztünk be 🍕Kötelező megálló, ha a Bakonyban vagy Veszprém környékén jártok.

MÁS Tészta pizzéria

Már egy ideje fent volt a MÁS Tészta a "ki kell próbálni" listánkon és egy zirci kirándulást követően eldöntöttük, hogy végre teszünk egy kitérőt ide. Nagyon jó öltet volt, ugyanis hamisítatlan olasz élményt kaptunk: kedves kiszolgálás, családias hangulat és fatüzeléses kemencében készült fantasztikus nápolyi pizzák.

A helyről

Kissé elrejtve a világ elől, a herendi sportpálya melletti csarnoképület egyik részében kapott helyett a MÁS Tészta, ahol vasárnap és hétfő kivételével, folyamatosan készülnek a pizzák. Az étteremben van néhány asztal, de aki a friss levegőt részesíti előnyben, az a fedett teraszos részre is ki tud ülni.

Amit külön kiemelnénk, hogy a nyitás óta mobilizálta magát a hely egy második, utánfutós és ugyanúgy fatüzeléses kemencével, így nem a véletlen műve, ha valamilyen környékbeli fesztiválon vagy rendezvényen találkoztok ezzel a névvel.

A MÁS Tészta pizzéria terasza
A terasz, ahova mi is kiültünk (fotó: MÁS Tészta Facebook)

Kínálat

A MÁS Tészta hozza a kötelezőt és egy nem túl nagy, de minden nápolyi pizzát kedvelő igényét kiszolgáló étlapot kínál: a klasszikusokon kívül, olyan havi specialitások is vannak, mint a porchettás, szardellás vagy sütőtökös "őszi". A menün helyet kapott még egy nutellás, pisztáciakrémes, gyümölcsös desszert pizza is és habár, mi inkább a tradicionális feltéteket kedveljük, ez a kombó abszolút felkeltette az érdeklődésünket. Ha valaki nem nyitott az ilyen jellegű édességekre, különböző pohárdesszerteket is tud választani, mint pl. a bazsalikomos-epres sajttorta.

Az italok között főként üveges és dobozos termékek vannak, de különleges házi szörpöket is lehet kóstolni.

Amit választottunk

Négyen voltunk, így összesen négy pizzát kóstoltunk. Asztalra került egy főtt sonkás (Cotto), egy sonkás-gombás (Cotto e Funghi), egy pikáns szalámis (Diavola), valamint egy négy sajtos (Qauttro) pizza is. A feltétek mindegyik pizzán minőségiek voltak, a szósz természetesen San Marzano paradicsomból készült, a tészta (a lényeg!!!), pedig elképesztően könnyű és levegős - így mi gond nélkül végeztünk velük.

Cotto e Funghi (sonkás-gombás) pizza
Ilyen volt a sonkás-gombás pizzánk

Nagy plusz, hogy minden asztalon volt chilis és szarvasgombás olaj – ezek az extrák pedig még gazdagabbá tették a négysajtos pizzát, igazi ízbombává varázsolva azt.

A MÁS Tészta sztorija

A MÁS Tészta egy diplomamunkának indult, majd később a tanulmányból valóság lett. A tulajdonos, Sóskuthy Barnabás, két barátjával együtt, 2021 év végén indította el a vállalkozást. Barnabás a pizzázást teljesen autodidakta módon tanulta meg, beleásva magát a szakma rejtelmeibe és törekedve a maximális autentikusságra - így nem véletlen, hogy a kemencét is egyenesen Olaszországból rendelték meg.

A MÁS Tészta csapata az induláskor
A kezdeti csapat (fotó: MÁS Tészta Facebook)

A vendéglátós tapasztalattal korábban nem rendelkező vállalkozónak annyira bejött a történet, hogy azóta megnyitotta MÁS Tölcsér névre keresztelt kézműves fagylaltozóját is Csopakon, közvetlenül a Balaton partján.

MÁS Tészta elérhetőségek


Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊