BBQ szószos csirkeszárnyak

Készíts mennyei BBQ szószos csirkeszárnyakat sütőben, air fryerben vagy akár grillen is! Egyszerű pác, ami bármilyen húsnak tökéletes ízt ad!

BBQ szószos csirkeszárnyak

A BBQ szószós csirkeszárny receptje nagyon egyszerű, mégis mindenkit lenyűgöz! Ez az étel igazi kedvenccé válhat, ha egy gyors ebéd vagy vacsora ötletet keresel. A legjobb, hogy sütőben, air fryerben vagy grillen is egyaránt elkészítheted, így bármilyen alkalomra tökéletes! Használd ezt a pácot más húsokhoz is – kéz nem marad szárazon!🔥

Hozzávalók

4 főre

  • 16 db csirkeszárny
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. étolaj
  • 1 ek. füstölt fűszerpaprika
  • Fél citrom leve és héja
  • 1 tk. barnacukor
  • 6 ek. BBQ szósz
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. chili
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 50 perc

  1. A csirkeszárnyakat tisztítsátok meg, a végüket vágjátok le (tegyétek be a fagyóra levesnek), majd vágjátok ketté őket. Sózzátok be és hagyjátok őket állni 10-15 percet.
  2. Az olajba reszeljétek bele a fokhagymát, adjátok hozzá a füstölt pirospaprikát, az őrölt gyömbért, a chilit és a borsot, a barnacukrot, a citrom héját és levét, keverjétek össze, majd pácoljátok be a sózott szárnyakat. Hagyjátok állni a hűtőben legalább egy órát, de akár egy éjszakát is.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, kevés vízzel, előmelegített 160 fokos sütőben süssétek 30 percet.
  4. Utána vegyétek ki és jó alaposan forgassátok össze a BBQ szósszal.
  5. 185 fokon további 15 percig süssétek tovább, míg gyönyörű színt és ragacsosságot nem kap (nem érdemes ennél feljebb rakni a hőfokot, mert a BBQ szósz könnyen megég).
👩‍🍳
Tipp: A kész BBQ szószt érdemes megkóstolni, ha nem érzitek elég intenzívnek az ízét, szójaszósszal, paradicsompürével, sötét balzsamecettel és mézzel, sóval, tudtok rajta segíteni.

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊