BBQ szószos csirkeszárnyak
Készíts mennyei BBQ szószos csirkeszárnyakat sütőben, air fryerben vagy akár grillen is! Egyszerű pác, ami bármilyen húsnak tökéletes ízt ad!

A BBQ szószós csirkeszárny receptje nagyon egyszerű, mégis mindenkit lenyűgöz! Ez az étel igazi kedvenccé válhat, ha egy gyors ebéd vagy vacsora ötletet keresel. A legjobb, hogy sütőben, air fryerben vagy grillen is egyaránt elkészítheted, így bármilyen alkalomra tökéletes! Használd ezt a pácot más húsokhoz is – kéz nem marad szárazon!🔥
Hozzávalók
4 főre
- 16 db csirkeszárny
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. étolaj
- 1 ek. füstölt fűszerpaprika
- Fél citrom leve és héja
- 1 tk. barnacukor
- 6 ek. BBQ szósz
- 2 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. chili
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 50 perc
- A csirkeszárnyakat tisztítsátok meg, a végüket vágjátok le (tegyétek be a fagyóra levesnek), majd vágjátok ketté őket. Sózzátok be és hagyjátok őket állni 10-15 percet.
- Az olajba reszeljétek bele a fokhagymát, adjátok hozzá a füstölt pirospaprikát, az őrölt gyömbért, a chilit és a borsot, a barnacukrot, a citrom héját és levét, keverjétek össze, majd pácoljátok be a sózott szárnyakat. Hagyjátok állni a hűtőben legalább egy órát, de akár egy éjszakát is.
- Sütőpapírral kibélelt tepsiben, kevés vízzel, előmelegített 160 fokos sütőben süssétek 30 percet.
- Utána vegyétek ki és jó alaposan forgassátok össze a BBQ szósszal.
- 185 fokon további 15 percig süssétek tovább, míg gyönyörű színt és ragacsosságot nem kap (nem érdemes ennél feljebb rakni a hőfokot, mert a BBQ szósz könnyen megég).
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊