Currys-joghurtos csirkeszárny
Sült csirkeszárny recept curryvel és joghurttal pácolva – egyszerű pác, különleges ízek, ropogós végeredmény. Sütőben, air fryerben vagy grillen is elkészíthető.

A sült csirkeszárnyakat azért szeretjük, mert könnyen és gyorsan elkészíthetők, belül omlósak, kívül pedig ropogósak - a különböző ízesítések, pácok variációja pedig szinte kimeríthetetlen. Ebből a "kézzel-lábbal ehető" finomságból most egy currys-joghurtos, igazán karakteres ízű változatot hoztunk nektek. Sütőben, air fryerben, vagy grillen is elkészíthető és garantáljuk, hogy hamar el fog fogyni 😋
Hozzávalók
4 főre
- 500 g csirkeszárny
- 2 ek natúr joghurt
- 1 tk curry por
- 1 késhegynyi kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk méz
- 1 cm friss gyömbér
- 1 ek étolaj
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- Az egész csirkeszárnyakat mossátok meg, tisztítsátok meg, majd az izületeknél vágjátok szét, majd a kis szárnyvéget tegyétek félre levesbe vagy alaplébe (arra nem lesz szükség).
- A kettévágott részeket sózzátok le, majd hagyjátok állni, amíg bekeveritek a pácot hozzá.
- A meghámozott gyömbért és fokhagymát reszeljétek le vagy nyomjátok át fokhagymanyomóval, tegyétek hozzá a joghurtot, a curryt, a kurkumát, a mézet, az olajat és jól keverjétek össze.
- A lesózott csirkeszárnyakat alaposan forgassátok össze a páccal és legalább 1-2 órán át hagyjátok pácolódni benne a hűtőben (ebben a pácban, akár 2-3 napig is érlelődhetnek).
- Melegítsétek elő a sütőt 170 fokra, majd tegyétek a szárnyakat sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Süssétek 35-40 percet, amíg szép aranybarna színt nem kapnak, majd tálaljátok tepsis krumplival, friss salátával, ízlés szerint joghurttal és egy gerezd citrommal.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊