Currys-joghurtos csirkeszárny

Sült csirkeszárny recept curryvel és joghurttal pácolva – egyszerű pác, különleges ízek, ropogós végeredmény. Sütőben, air fryerben vagy grillen is elkészíthető.

Currys-joghurtos csirkeszárny

A sült csirkeszárnyakat azért szeretjük, mert könnyen és gyorsan elkészíthetők, belül omlósak, kívül pedig ropogósak - a különböző ízesítések, pácok variációja pedig szinte kimeríthetetlen. Ebből a "kézzel-lábbal ehető" finomságból most egy currys-joghurtos, igazán karakteres ízű változatot hoztunk nektek. Sütőben, air fryerben, vagy grillen is elkészíthető és garantáljuk, hogy hamar el fog fogyni 😋

Hozzávalók

4 főre

  • 500 g csirkeszárny
  • 2 ek natúr joghurt
  • 1 tk curry por
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk méz
  • 1 cm friss gyömbér
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

  1. Az egész csirkeszárnyakat mossátok meg, tisztítsátok meg, majd az izületeknél vágjátok szét, majd a kis szárnyvéget tegyétek félre levesbe vagy alaplébe (arra nem lesz szükség).
  2. A kettévágott részeket sózzátok le, majd hagyjátok állni, amíg bekeveritek a pácot hozzá.
  3. A meghámozott gyömbért és fokhagymát reszeljétek le vagy nyomjátok át fokhagymanyomóval, tegyétek hozzá a joghurtot, a curryt, a kurkumát, a mézet, az olajat és jól keverjétek össze.
  4. A lesózott csirkeszárnyakat alaposan forgassátok össze a páccal és legalább 1-2 órán át hagyjátok pácolódni benne a hűtőben (ebben a pácban, akár 2-3 napig is érlelődhetnek).
  5. Melegítsétek elő a sütőt 170 fokra, majd tegyétek a szárnyakat sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  6. Süssétek 35-40 percet, amíg szép aranybarna színt nem kapnak, majd tálaljátok tepsis krumplival, friss salátával, ízlés szerint joghurttal és egy gerezd citrommal.
👩‍🍳
Tipp: Ez a pác tökéletes még csirkemellhez, csirkecombhoz, illetve sertéshúsokhoz is.

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊