Dinnyés gazpacho, feta sajttal

Frissítő dinnyés gazpacho feta sajttal, a nyári napok tökéletes leves receptje 🍉 Próbáld ki ezt a különleges, mégis egyszerű és gyors ebéd ötletet!

Dinnyés gazpacho, feta sajttal

A gazpacho a legnépszerűbb spanyol leves, amit nyers zöldségekből, főzés nélkül készítenek, majd jól behűtve kínálnak. A hagyományos verzió is kitűnő, azonban ha itt a görögdinnye szezon, dobjátok fel vele ezt a klasszikus receptet! Az édes dinnye íz, a fűszeres, sűrű, jéghideg zöldséglevesben, a sós fetával a tetején mindenkit elvarázsol! A legextrább leves, a legforróbb nyári napokra, próbáljátok ki bátran!

Hozzávalók

4 főre

  • Fél db görögdinnye (kb. 1 kg héj és mag nélkül)
  • 240 g hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 db paradicsom
  • Pár csepp friss citromlé
  • 1 ek. sötét balzsamecet
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • Frissen őrölt bors
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 tk. cukor

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 25 perc

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsátok meg, majd szeleteljétek fel.
  2. A kígyóuborkát, a paprikákat, a paradicsomokat mossátok meg és kockázzátok fel.
  3. A dinnye piros húsát vágjátok ki a héjából és távolítsátok el a magokat belőle.
  4. Ha minden hozzávalót előkészítettetek, mehetnek a turmixgépbe (botmixerrel is lehet pépesíteni) a sóval, őrölt feketeborssal, a cukorral és az olívaolajjal együtt és turmixoljátok teljesen homogénre.
  5. Ha szeretnétek, hogy szép sima legyen a leves textúrája, szűrjétek át az egészet. Ha túl sűrű, kevés vízzel higítsátok, majd ízesítjétek a citromlével és balzsamecettel.
  6. Alaposan lehűtve kínáljátok morzsolt feta sajttal, kockára vágott dinnyével és olívaolajjal díszítve.
👩‍🍳
Tipp: A levest miután leturmixoltátok, egyáltalán nem muszáj átszűrni, picit darabkásan is nagyon finom!

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊