Dinnyés gazpacho, feta sajttal
Frissítő dinnyés gazpacho feta sajttal, a nyári napok tökéletes leves receptje 🍉 Próbáld ki ezt a különleges, mégis egyszerű és gyors ebéd ötletet!

A gazpacho a legnépszerűbb spanyol leves, amit nyers zöldségekből, főzés nélkül készítenek, majd jól behűtve kínálnak. A hagyományos verzió is kitűnő, azonban ha itt a görögdinnye szezon, dobjátok fel vele ezt a klasszikus receptet! Az édes dinnye íz, a fűszeres, sűrű, jéghideg zöldséglevesben, a sós fetával a tetején mindenkit elvarázsol! A legextrább leves, a legforróbb nyári napokra, próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók
4 főre
- Fél db görögdinnye (kb. 1 kg héj és mag nélkül)
- 240 g hámozott paradicsom konzerv
- 1 db kígyóuborka
- 2 db kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 db paradicsom
- Pár csepp friss citromlé
- 1 ek. sötét balzsamecet
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- Frissen őrölt bors
- 10 dkg feta sajt
- 1 tk. cukor
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 25 perc
- A vöröshagymát és a fokhagymát tisztítsátok meg, majd szeleteljétek fel.
- A kígyóuborkát, a paprikákat, a paradicsomokat mossátok meg és kockázzátok fel.
- A dinnye piros húsát vágjátok ki a héjából és távolítsátok el a magokat belőle.
- Ha minden hozzávalót előkészítettetek, mehetnek a turmixgépbe (botmixerrel is lehet pépesíteni) a sóval, őrölt feketeborssal, a cukorral és az olívaolajjal együtt és turmixoljátok teljesen homogénre.
- Ha szeretnétek, hogy szép sima legyen a leves textúrája, szűrjétek át az egészet. Ha túl sűrű, kevés vízzel higítsátok, majd ízesítjétek a citromlével és balzsamecettel.
- Alaposan lehűtve kínáljátok morzsolt feta sajttal, kockára vágott dinnyével és olívaolajjal díszítve.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊