Édes-savanyú csirkeraguleves

Egyszerűen elkészíthető, tartalmas és laktató csirekraguleves, ami hozza az ázsiai ízvilágot is. Ha most nem klasszikus leves receptet kerestek, akkor próbáljátok ki!

Édes-savanyú csirkeraguleves

Ha szeretitek az “Uncle Ben’s-es”, édekés-savanykás ízvilágot és kipróbálnátok egy otthon is könnyedén elkészíthető, mégis különleges leves receptet, ezt a ragulevest nektek találták ki! 🍜 Ez a tartalmas, ázsiai ihletésű leves bármikor bevethető, ha unjátok már a klasszikusokat. Nem állítom, hogy az összes alapanyag mindenkinél-mindig van otthon hozzá, de egy nagyobb bevásárlóközpontban gyakorlatilag a teljes hozzávaló lista könnyedén beszerezhető!

Hozzávalók

4 főre

  • Fél kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 tk. kurkuma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 330 g üveges bambuszrügy
  • 340 g konzerves, kockázott ananász
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 ek. halszósz
  • 2 tk. szezámolaj
  • 340 g konzerves kukorica
  • 2-3 ek. cukor
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek. keményítő
  • Frissen őrölt bors
  • Friss koriander ízlés szerint
  • Szezámmag a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

  1. A megtisztított vöröshagymát vágjátok félfőre és kezdjétek el pirítani az olajon, pici sóval.
  2. Amikor kezd színt kapni, tegyétek hozzá a megpucolt, felszeletelt fokhagymát és gyömbért is.
  3. Amikor minden lepirult kicsit, tegyetek rá kurkumát, keverjétek át és öntsétek fel a paradicsom konzervvel és még egy kevés vízzel.
  4. Főzzétek az alapot néhány percig, majd turmixoljátok le és ebbe jöhet először a megtisztított, felkockázott sárgarépa, még só és víz.
  5. Főzzétek a répát kb. 15-20 percet, majd amikor már majdnem puha, tegyétek hozzá a felkockázott csirkemellet is.
  6. A csirkemellnek elég egy 10, max 15 perc főzési idő, így ezután mehet bele a kukorica, a bambusz és az ananász is, majd annyi víz, amivel kellően jó állagú levest kaptok.
  7. Ízesítsétek a levest a cukorral, halszósszal, szezámolajjal, az almaecettel, frissen őrölt borssal, ha kell, sózzátok, majd hideg vízzel kikevert keményítővel állítsátok be a sűrűségét.
  8. Tálalásnál nagyon passzol hozzá a friss koriander és egy kis szezámmag is.

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊