Édes-savanyú csirkeraguleves
Egyszerűen elkészíthető, tartalmas és laktató csirekraguleves, ami hozza az ázsiai ízvilágot is. Ha most nem klasszikus leves receptet kerestek, akkor próbáljátok ki!

Ha szeretitek az “Uncle Ben’s-es”, édekés-savanykás ízvilágot és kipróbálnátok egy otthon is könnyedén elkészíthető, mégis különleges leves receptet, ezt a ragulevest nektek találták ki! 🍜 Ez a tartalmas, ázsiai ihletésű leves bármikor bevethető, ha unjátok már a klasszikusokat. Nem állítom, hogy az összes alapanyag mindenkinél-mindig van otthon hozzá, de egy nagyobb bevásárlóközpontban gyakorlatilag a teljes hozzávaló lista könnyedén beszerezhető!
Hozzávalók
4 főre
- Fél kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 g friss gyömbér
- 1 tk. kurkuma
- 2 db sárgarépa
- 3 szál újhagyma
- 330 g üveges bambuszrügy
- 340 g konzerves, kockázott ananász
- 400 g hámozott paradicsom konzerv
- 2 ek. halszósz
- 2 tk. szezámolaj
- 340 g konzerves kukorica
- 2-3 ek. cukor
- 2 ek almaecet
- 1 ek. keményítő
- Frissen őrölt bors
- Friss koriander ízlés szerint
- Szezámmag a díszítéshez
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 45 perc
- A megtisztított vöröshagymát vágjátok félfőre és kezdjétek el pirítani az olajon, pici sóval.
- Amikor kezd színt kapni, tegyétek hozzá a megpucolt, felszeletelt fokhagymát és gyömbért is.
- Amikor minden lepirult kicsit, tegyetek rá kurkumát, keverjétek át és öntsétek fel a paradicsom konzervvel és még egy kevés vízzel.
- Főzzétek az alapot néhány percig, majd turmixoljátok le és ebbe jöhet először a megtisztított, felkockázott sárgarépa, még só és víz.
- Főzzétek a répát kb. 15-20 percet, majd amikor már majdnem puha, tegyétek hozzá a felkockázott csirkemellet is.
- A csirkemellnek elég egy 10, max 15 perc főzési idő, így ezután mehet bele a kukorica, a bambusz és az ananász is, majd annyi víz, amivel kellően jó állagú levest kaptok.
- Ízesítsétek a levest a cukorral, halszósszal, szezámolajjal, az almaecettel, frissen őrölt borssal, ha kell, sózzátok, majd hideg vízzel kikevert keményítővel állítsátok be a sűrűségét.
- Tálalásnál nagyon passzol hozzá a friss koriander és egy kis szezámmag is.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊