Extra sajtos rúd
Duplán sajtos, könnyen és gyorsan elkészíthető, különleges sajtos rúd recept. Vaj helyett zsírral és olasz pesztóval készül - igazi vendégváró sós sütemény.

Szeretitek a nagyon sajtos nasikat? Ha igen, akkor az extra sajtos rúd receptünket nektek találtuk ki! Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és abbahagyhatatlan sós rágcsálnivaló, amit a sok sajt és az olasz pesztó tesz ellenállhatatlanná. Ha még nem csináltatok hasonlót, akkor is nyugodtan neki láthattok, hiszen nincs szükség dagasztásra és nem kell aggódni azon sem, hogy esetleg nem fut fel az élesztő vagy nem kel meg a tészta. Néhány óra alatt összedobható snack pihentetéssel együtt is, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók
4 főre
- 250 g finomliszt
- 100 g sertészsír
- 25 g pesto rosso (piros pesto)
- 10 g olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 2 db tojás
- 75 g reszelt sajt
- 1 késhegynyi sütőpor (kb. 2 g)
- 0,5 ek. só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 30 perc + pihentetés: 120 perc
- Egy keverőtálba elsőként mérjétek ki a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjétek el.
- Adjátok hozzá a szobahőmérsékletű sertészsírt és morzsoljátok alaposan össze.
- Ezután mehet bele a tejföl, a pesztó, az olívaolaj, egy tojás és a reszelt sajt is, amikkel összegyúrva, dolgozzátok egynemű tésztává.
- Csináljatok belőle egy labdát, amit enyhén lelisztezve tegyetek egy nejlon zacskóba vagy fóliába, majd pihentessék a hűtőben 1-2 órát.
- Amikor a tészta pihent, vegyétek ki a hűtőből, addig pedig egy gáztepsit borítsatok le sütőpapírral és melegítsétek elő a sütőt 220 fokra, légkeverésen.
- Enyhén lisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok ki kb. 1 ujjnyi vastagságúra, törekedve a téglalap alakra, majd derelyevágóval vágjatok belőle tetszőleges hosszúságú, vékony rudakat.
- Rakosgassátok a rudakat a gáztepsire, a megmaradt egy tojást verjétek fel és kenjétek le vele őket, majd alaposan rakjátok meg a tetejüket még reszelt sajttal.
- 12-14 perc alatt gyönyörűen megsülnek.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊