Gombás melegszendvics

Finom és lisztmentes gombakrém melegszendvicsre, ami mindenki kedvence lesz! A klasszikus gombás melegszendvics receptje, egészségesebben, gluténmentesen.

Gombás melegszendvics

A melegszendvicskrémekből sem kell boltit választani, sokkal finomakat lehet készíteni otthon, tartósítószerek nélkül és finom alapanyagok hozzáadásával. A klasszikus gombás melegszendvics sokak nagy kedvence, nem vagyunk ezzel másképpen mi sem. A csavar a mi receptünkben azonban az, hogy liszt nélkül készítjük, így egy picit egészségesebb és a gluténérzékenyek, gluténmentes kenyéren ugyanúgy fogyaszthatják majd! Az íze és az állaga is ugyanolyan fantasztikus és krémes, mint a hagyományos besamellel készült verziónak. A friss petrezselymet ne sajnáljátok ebből sem!

Hozzávalók

4 főre

  • 500 g fehér csiperkegomba
  • 1 ek vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk Szerecsendió
  • 2-2,5 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl
  • Frissen őrölt bors
  • Friss petrezselyemzöld
  • 1 ek. keményítő
  • Kenyér szeletek
  • Reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 45 perc

  1. A csiperkegombát, ha nagyon földes mossátok át, a tönkjeinek a legvégét vágjátok le, majd az egészet szeleteljétek fel.
  2. A meghámozott vöröshagymát vágjátok apró kockára és kezdjétek el lassan pirítani a vajon.
  3. A fokhagymát tisztítsátok meg és fokhagymanyomó vagy reszelő segítségével adjátok tegyétek az enyhén megpirult a vöröshagymához.
  4. A hagymákhoz adjátok az őrölt vagy a frissen reszelt egész szerecsendiót, keverjétek el, majd tegyétek bele a felszeletelt gombát is.
  5. Sózzátok és borsozzátok, majd főzzétek addig, amíg a gomba levet ereszt és kicsit összeesik.
  6. Ezután a hideg tejben keverjétek ki a keményítőt és csorgassátok a rotyogó gombához.
  7. A legvégén kerüljön bele a frissen vágott petrezselyem, majd tegyétek félre és hagyjátok kicsit kihülni.
  8. Mikor már nem tűzforró, krémesítsétek a tejföllel és jól keverjétek össze.
  9. A kenyér szeleteket ujjnyi vastagon kenjétek meg a gombakrémmel, halmozzatok rá reszelt sajtot és süssétek, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.
👩‍🍳
Tipp: Ha nincs melegszendvicssütőtök, készíthetitek air-fryerben vagy sütőben sütve egy rácson is, jó magas hőfokon, grill funkción. 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊