Kacsa Pho leves
Autentikus Pho leves recept otthonra – a kacsahús és a fűszerek teszik igazán különlegessé a vietnámi kedvencet. Tökéletes ötlet családi és baráti étkezésekhez!

A Pho egy intenzív ízű vietnámi húsleves, amit rizstésztával, hússal vagy halfélékkel és friss zöldfűszerekkel tálalnak. Az alaplé hasonlóan készül, mint a mi klasszikus húslevesünk, csak sokkal több fűszer és sokkal kevesebb zöldség kerül bele. A Pho levest otthon is bármikor elkészítheted, garantáljuk, hogy ez lesz a család új kedvence. A kacsahúst nagyon szeretjük, ezért most egy ilyen receptet hoztunk nektek, próbáljátok ki! 🍜
Hozzávalók
4 főre
Az alapléhez:
- 500 g kacsafarhát vagy szárnytő
- 500 g csirkefarhát
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér
- 3 db csillagánizs
- 2 egész fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 1 ek. egész feketebors
- 2-3 ek. halszósz
- 1 lime leve
- 1 ek. barnacukor
- 1 ek rizs, bor vagy almaecet
- Só
A tálaláshoz:
- 2 db bőrös kacsamell filé
- 300 g rizstészta
- 50 g babcsíra
- Friss koriander
- 4 szál újhagyma
- Fél db lime
- Sriracha vagy más chili szósz, esetleg friss chili
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra
- A csirkefarhátat, a héjas, félbevágott vöröshagymát és fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket zsiradék nélkül 200-230 fokon pirítsátok meg sütőben.
- A megpirult csontokat és a kacsacsontokat tegyétek fel hideg vízben főni, majd mikor felforrt, habozzátok le.
- Sózzátok és adjátok hozzá a lepirult zöldségeket, fűszereket és a koriander szárát.
- Főzzétek legalább 3-4 órát, szűrjétek le a levest, majd gyöngyözve forraljátok újra, majd ízesítsétek be a barnacukorral, halszósszal, ecettel és a lime levével.
- A tálaláshoz a kacsamelleket tisztítsátok meg, sózzátok be, majd hideg serpenyőben, a hőmérsékletet folyamatosan emelve kezdjétek el bőrével lefelé pirítani. Mikor már szép aranybarna a bőre, fordítsátok meg és süssétek még kb. 4-5 percet alacsonyabb hőfokon, majd tegyétek félre és vékonyan szeleteljétek fel.
- Helyezzetek a tálakba kifőtt rizstésztát, kacsamell szeleteket, felszeletelt újhagymát, friss koriandert és a babcsírát, majd szedjétek rá a tűzforró levest.
- Kínáljatok még mellé lime szeleteket, sriracha szószt és ecetes lében eltett vékonyan vágott fokhagyma és gyömbér szeleteket.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊