Kacsa Pho leves

Autentikus Pho leves recept otthonra – a kacsahús és a fűszerek teszik igazán különlegessé a vietnámi kedvencet. Tökéletes ötlet családi és baráti étkezésekhez!

Kacsa Pho leves

A Pho egy intenzív ízű vietnámi húsleves, amit rizstésztával, hússal vagy halfélékkel és friss zöldfűszerekkel tálalnak. Az alaplé hasonlóan készül, mint a mi klasszikus húslevesünk, csak sokkal több fűszer és sokkal kevesebb zöldség kerül bele. A Pho levest otthon is bármikor elkészítheted, garantáljuk, hogy ez lesz a család új kedvence. A kacsahúst nagyon szeretjük, ezért most egy ilyen receptet hoztunk nektek, próbáljátok ki! 🍜

Hozzávalók

4 főre

Az alapléhez:

  • 500 g kacsafarhát vagy szárnytő
  • 500 g csirkefarhát
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 cm friss gyömbér
  • 3 db csillagánizs
  • 2 egész fahéj
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 1 ek. egész feketebors
  • 2-3 ek. halszósz
  • 1 lime leve
  • 1 ek. barnacukor
  • 1 ek rizs, bor vagy almaecet

A tálaláshoz:

  • 2 db bőrös kacsamell filé
  • 300 g rizstészta
  • 50 g babcsíra
  • Friss koriander
  • 4 szál újhagyma
  • Fél db lime
  • Sriracha vagy más chili szósz, esetleg friss chili

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 3-4 óra

  1. A csirkefarhátat, a héjas, félbevágott vöröshagymát és fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket zsiradék nélkül 200-230 fokon pirítsátok meg sütőben.
  2. A megpirult csontokat és a kacsacsontokat tegyétek fel hideg vízben főni, majd mikor felforrt, habozzátok le.
  3. Sózzátok és adjátok hozzá a lepirult zöldségeket, fűszereket és a koriander szárát.
  4. Főzzétek legalább 3-4 órát, szűrjétek le a levest, majd gyöngyözve forraljátok újra, majd ízesítsétek be a barnacukorral, halszósszal, ecettel és a lime levével.
  5. A tálaláshoz a kacsamelleket tisztítsátok meg, sózzátok be, majd hideg serpenyőben, a hőmérsékletet folyamatosan emelve kezdjétek el bőrével lefelé pirítani. Mikor már szép aranybarna a bőre, fordítsátok meg és süssétek még kb. 4-5 percet alacsonyabb hőfokon, majd tegyétek félre és vékonyan szeleteljétek fel.
  6. Helyezzetek a tálakba kifőtt rizstésztát, kacsamell szeleteket, felszeletelt újhagymát, friss koriandert és a babcsírát, majd szedjétek rá a tűzforró levest.
  7. Kínáljatok még mellé lime szeleteket, sriracha szószt és ecetes lében eltett vékonyan vágott fokhagyma és gyömbér szeleteket.
👩‍🍳
Tipp: Csak csirkefarhátból is főzhetitek a levest és tálalásnál is kerülhet csirkemell, malacszászár vagy akár rák is a tányérokba! Ha maradt meg a levesből, kiváló alapja lehet bármilyen thai ételnek. 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊