Kínai csípős-savanyú leves

Próbáld ki otthon is a gyorsan elkészíthető "kínai büfés" csípős-savanyú levest! Az ízletes ázsiai leves egyszerű alapanyagokkal készül!

Kínai csípős-savanyú leves

Készítsétek el házilag kedvenc kínai büfés, csípős-savanyú leveseteket! A recept maga nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de kell hozzá néhány különlegesebb alapanyag! A jó hír, hogy ezeket beszerezve tele rakhatjátok minőségi hozzávalókkal a levest, másrészt pedig más ázsiai finomságot is főzhettek majd velük! 🥢

Hozzávalók

4 főre

  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 1 marék szárított fafülgomba
  • 5-6 db csiperke gomba
  • 3 szál újhagyma
  • 100 g tofu
  • 200 g csirkemellfilé
  • 100 g bambuszrügy (konzerves)
  • 2 szál sárgarépa
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. rizsecet (vagy 10%-os ételecet)
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 3 ek. keményítő
  • Friss koriander (ízlés szerint)
  • 1 ek. étolaj

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 35 perc

  1. A fafülgombát főzés előtt legalább 2-3 órával áztassátok be, majd csíkozzátok fel és külön főzzétek puhára.
  2. A csirkemellet is csíkozzátok, a felhevített olajon pirítsátok meg, majd dobjátok hozzá a szálaira szedett, felcikkezett vöröshagymát és a finomra vágott gyömbért, fokhagymát és az újhagyma fehér részét.
  3. Ha kissé minden átpirult, öntsétek fel vízzel vagy alaplével és forraljátok fel.
  4. Közben a csiperkét szeleteljétek fel, a sárgarépát vágjátok vékony csíkokra, a tofut pedig kockára.
  5. Miután a leves felforrt, Ízesítsétek a szójaszósszal, az ecettel, a cukorral, kis sóval, szezámolajjal és a paprikakrémmel.
  6. Adjátok hozzá a répát, a bambuszt és a csiperkét, a főtt fafülgombát és a tofut.
  7. Ezután már csak néhány percig főzzétek, apránként ízesítsétek-kóstoljátok, törekedjetek arra, hogy a csípős és savanyú íz domináljon, de enyhén édes, kicsit sós is legyen egyben.
  8. Ha megvan az íz, keverjétek ki hideg vízzel a keményítőt és csorgassátok a forrásban lévő levesbe.
  9. A legvégén, miután lekapcsoltátok, akkor csorgassátok hozzá a felvert tojást is, keverjétek össze párszor, majd frissíthetitek a levest durvára vágott korianderrel és a felszeletelt újhagyma zöldjével.
👩‍🍳
Tipp: Ennél a levesnél nagyon fontos az ízek megfelelő összhangja, ne féljetek használni a savanyú és a csípős összetevőket! Fontos, hogy mikor a tojást csurgatjátok, már ne lobogjon a leves, mert könnyen kicsapódhat. A kicsit roppanósabb zöldségek jobban illenek ehhez az ételhez, ne főzzétek hosszú ideig az alapanyagokat! 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊