Kínai csípős-savanyú leves
Próbáld ki otthon is a gyorsan elkészíthető "kínai büfés" csípős-savanyú levest! Az ízletes ázsiai leves egyszerű alapanyagokkal készül!

Készítsétek el házilag kedvenc kínai büfés, csípős-savanyú leveseteket! A recept maga nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de kell hozzá néhány különlegesebb alapanyag! A jó hír, hogy ezeket beszerezve tele rakhatjátok minőségi hozzávalókkal a levest, másrészt pedig más ázsiai finomságot is főzhettek majd velük! 🥢
Hozzávalók
4 főre
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 1 marék szárított fafülgomba
- 5-6 db csiperke gomba
- 3 szál újhagyma
- 100 g tofu
- 200 g csirkemellfilé
- 100 g bambuszrügy (konzerves)
- 2 szál sárgarépa
- 2-3 ek. szójaszósz
- 2 ek. rizsecet (vagy 10%-os ételecet)
- 2 ek. cukor
- 1 ek. csípős paprikakrém
- 3 ek. keményítő
- Friss koriander (ízlés szerint)
- 1 ek. étolaj
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 35 perc
- A fafülgombát főzés előtt legalább 2-3 órával áztassátok be, majd csíkozzátok fel és külön főzzétek puhára.
- A csirkemellet is csíkozzátok, a felhevített olajon pirítsátok meg, majd dobjátok hozzá a szálaira szedett, felcikkezett vöröshagymát és a finomra vágott gyömbért, fokhagymát és az újhagyma fehér részét.
- Ha kissé minden átpirult, öntsétek fel vízzel vagy alaplével és forraljátok fel.
- Közben a csiperkét szeleteljétek fel, a sárgarépát vágjátok vékony csíkokra, a tofut pedig kockára.
- Miután a leves felforrt, Ízesítsétek a szójaszósszal, az ecettel, a cukorral, kis sóval, szezámolajjal és a paprikakrémmel.
- Adjátok hozzá a répát, a bambuszt és a csiperkét, a főtt fafülgombát és a tofut.
- Ezután már csak néhány percig főzzétek, apránként ízesítsétek-kóstoljátok, törekedjetek arra, hogy a csípős és savanyú íz domináljon, de enyhén édes, kicsit sós is legyen egyben.
- Ha megvan az íz, keverjétek ki hideg vízzel a keményítőt és csorgassátok a forrásban lévő levesbe.
- A legvégén, miután lekapcsoltátok, akkor csorgassátok hozzá a felvert tojást is, keverjétek össze párszor, majd frissíthetitek a levest durvára vágott korianderrel és a felszeletelt újhagyma zöldjével.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊