Klasszikus sóskafőzelék
Alig több, mint 20 perc alatt elkészíthető egészséges recept, amely tökéletes választás a sóska és főzelék rajongóknak! Próbáld ki te is!

A sóska az a zöldség, ami teljesen megosztja az embereket- van, aki odáig van érte, mások viszont inkább messziről elkerülik. Mi azonban imádjuk ezt a klasszikus főzeléket és most megosztjuk veletek ezt az egyszerű receptet, amely egy kevés tejszíntől lesz még finomabb! Adjatok neki még egy esélyt és próbáljátok ki így is ezt az olcsó, gyors és egészséges fogást! 🌱
Hozzávalók
4 főre
- 600 g friss sóska vagy 450 g mirelit sóska
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek. vaj vagy étolaj
- 1 ek. cukor
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 2 ek. liszt
- Frissen őrölt bors
- Néhány csepp citromlé (ha nem érzitek elég savanyúnak)
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 25 perc
- A zsiradékon futtassátok meg az apróra vágott hagymát, majd szórjátok rá a lisztet és enyhén pirítsátok át.
- Dobjátok rá a sóskaleveleket vagy a mirelit sóskapürét, öntsétek fel a tejjel, sózzátok, borsozzátok, ízesítsétek cukorral (ha édeskésebben szeretitek) és folyamatosan kevergetve forraljátok fel.
- Mikor felforrt, húzzátok félre, öntsétek hozzá a tejszínt is és ha nem elég savanykás, kevés citromlével frissítsétek.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊