Kókusztejes-gyömbéres paradicsomleves
Egyszerű és finom paradicsomleves, ami a kókusztejtől lesz sűrű és krémes. Lisztmentes, diétás leves recept friss gyömbérrel, a különleges ízek rajongóinak!

Ha a mindenki által jól ismert paradicsomlevesre gondolunk, négy dolog fog elsőnek eszünkbe jutni: betűtészta, sűrített paradicsom, liszt és jó sok cukor. Ezzel sincs gond, én kifejezetten szerettem gyerekként, azonban ma már tudom, hogy egy paradicsomleves sokkal több itt lehet ennél! Ha vevők vagytok az újdonságokra és gyorsan szeretnétek összedobni egy különleges levest, próbáljátok ki ezt a receptet! A sűrű kókusztej teljesen más dimenzióba emeli a klasszikus paradicsomlevest, a gyömbértől és a friss koriandertől pedig azonnal beköszön majd az ázsiai ízvilág is. Nagyon finom!
Hozzávalók
4 főre
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb db zellergumó
- 2 szál sárgarépa
- 1 kisebb db burgonya
- 25 g friss gyömbér
- 70 g sűrített paradicsom
- 50 g friss koriander
- 300 g hámozott paradicsom konzerv
- 400 g kókusztej
- 1 ek. étolaj vagy kókuszzsír
- 1 ek. méz
- Frissen őrölt bors
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A megtisztított, felszeletelt vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért kezdjétek el pirítani az olajon és kicsit sózzátok le.
- Amikor kezd lepirulni, adjátok hozzá a paradicsompürét, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjátok picit lekapni (ne feketére!).
- Tegyétek bele a megtisztított felkockázott zellert, a koriander szárát és a burgonyát, majd öntsétek fel annyi vízzel, ami ellepi és kezdjétek el főzni.
- Ha megpuhultak a zöldségek, öntsétek bele a paradicsom konzervet is, ízesítsétek a sóval, borssal és a mézzel.
- Öntsétek fel a kókusztejjel, majd turmixoljátok le. Állítsátok be az állagát kevés folyadékkal, ha szükséges. Sűrűbb paradicsomleves legyen.
- Tálalásnál friss korianderrel és szezámmaggal lehet feldobni.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊