Kolbászos-tarhonyás lecsó

Kiadós kolbászos-tarhonyás lecsó recept gyors hétköznapi ebédhez vagy bográcsozáshoz. Egyszerű, laktató, kezdőknek is ideális étel! 🌶️

Kolbászos-tarhonyás lecsó

A lecsó az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb étel, így kezdőknek is ajánljuk! Nincs két egyforma recept, mindenki kicsit másképp szereti: ki több paradicsommal-ki több paprikával, ki fűszerpaprikával-ki anélkül, húsosan, tojással, rizzsel vagy éppen kenyérrel, édesebben, csípősen, szalonnán-vagy teljesen vegán. Kolbásszal és tarhonyával gyors egytálétel készülhet egy hétköznapi ebédre vagy vacsorára is 🌶️

Hozzávalók

4 főre

  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 150 g füstölt szalonna
  • 2 szál lángolt kolbász
  • 8 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 8 db paradicsom
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 1 ek. piros fűszerpaprika
  • 1 bögre tarhonya
  • 2 bögre forró víz
  • Frissen őrölt bors
  • Cukor

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

  1. A kolbászt karikázzátok fel, majd egy kis lábasban pirítsátok le, a zsírját jól süssétek ki, majd egy tányérra rakjátok félre.
  2. Ezen a kisült kolbász zsíron, folyamatosan kevergetve pirítsátok meg a tarhonyát, enyhén sózzátok, majd öntsétek fel a tarhonya kétszeresével megegyező mennyiségű forró vízzel. Fedjétek le és kis lángon pároljátok készre.
  3. Egy másik lábasban (amiben a lecsó fog készülni) süssétek ki a felkockázott szalonna zsírját is, majd tegyétek rá a félfőre vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Kissé sózzátok le, majd folyamatosan kevergetve dinszteljétek kb. 10 percig kis lángon.
  5. Tegyétek bele a paradicsompürét, enyhén pirítsátok meg, majd szórjátok meg a pirospaprikával.
  6. A megmosott, felkarikázott tv paprikát és a hegyes erőspaprikát is tegyétek rá a hagymára, majd öntsétek fel a hámozott paradicsommal és sózzátok, cukrozzuk, ízlés szerint mehet rá a bors is.
  7. A megmosott paradicsomokat szeleteljétek fel és mikor a paprika félig megpuhult, adjátok hozzá az egyik felét.
  8. A legvégén tegyétek vissza a megpirult kolbászokat és a felszeletelt paradicsomok másik részét.
  9. Rottyantsátok össze, néhány percet főzzétek még, majd húzzátok félre és keverjétek össze a megfőtt tarhonyával.
👩‍🍳
Tipp: A felszeletelt paradicsomot több részletben is hozzá adhatjátok, így különböző állagok találkoznak majd az ételben. 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊