Kovászosuborka-krémleves
A legnagyobb nyári kedvenc: kovászos uborka-krémleves! Frissítő, hideg leves recept a forró hónapokra, ami bacon chipssel és sok kaporral lesz az igazi!

Ha itt a nyár, nem maradhat el a házi kovászosuborka sem! Azonban, ha kipróbálnátok valami mást is és szeretitek a a hideg leveseket, ez lesz a legnagyobb őrület nálatok is! Próbáljátok ki a kovászosuborka-krémlevest, ropogós bacon chipssel, joghurttal és sok kaporral, de ne felejtsétek el kellően behűteni! 🥒
Hozzávalók
4 főre
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- Fél csokor friss kapor
- Fél citrom leve
- 1 ek. cukor
- 500 g házi kovászos uborka
- 1 liter kovászos uborka lé
- 1 kis pohár joghurt
- 1 ek. keményítő
- 4-8 szelet bacon
- 1 tk. bármilyen fűszerkeverék
- 1 ek. étolaj
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 35 perc
- Az olajon futtassátok meg a felszeletelt vöröshagymát és a fokhagymát, majd dobjátok rá a kapor szárát is.
- A burgonyákat hámozzátok meg, vágjátok kockákra, dobjátok rá a hagymás alapra, sózzátok, borsozzátok, majd öntsétek fel a kovászos uborka levével.
- Amikor a burgonya megpuhult, adjátok hozzá a felkarikázott kovászos uborkát, öntsétek fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd mikor felforrt, turmixoljátok simára a joghurttal.
- Forraljátok vissza, majd csorgassátok bele a vízzel kikevert keményítőt (a botmixer nyugodtan maradhat készenlétben hozzá), állítsatok be neki egy jó kis krémleves állagot.
- A legvégén ízesítsétek a friss citrom levével, cukorral és a frissen vágott kaporral.
- A bacon chipszhez a szalonnákat tegyétek sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, szórjátok le a fűszerkeverékkel, borítsátok be egy másik sütőpapírral, majd egy másik tepsivel lesúlyozva süssétek 200 fokon ropogósra (serpenyőbe is lesüthetitek, akár kockázva is, de ezzel a módszerrel lesz teljesen egyenes és ropogós).
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊