Levendulás meggyleves, fehércsokival

Gyors és frissítő meggyleves recept fehércsokival és levendulával – tökéletes nyári fogás, amely hidegen és melegen is különleges élményt nyújt!

Levendulás meggyleves, fehércsokival

Hidegen és melegen is, a gyümölcsleveseknek nehéz ellenállni, ezért egy tökéletes receptre mindenkinek szüksége van! ⁣⁣⁣⁣Ez most éppen egy hűsítő meggyleves recept a nyári hónapokra, de ha már fáztok hozzá, forrón is isteni! Ezt a leves a legjobb választás, ha egy gyors és különleges ebéd vagy vacsora ötletet keresel a kánikulában! ⁣A fehércsoki és a levendula nagyon feldobja, bárkit lenyűgözhettek vele! 🍒

Hozzávalók

4 főre

  • 500 g mirelit meggy
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl vörösbor (lehet édes)
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 db egész fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 3-4 ek. kristálycukor
  • 1 tk. vanilia aroma
  • 1 citrom leve
  • 10 g levendulavirág
  • 2 dl tejszín
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • Csipet só

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 35 perc

  1. A vörösbort tegyétek fel forrni a fahéjjal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, a levendulával és a vaníliás cukorral, hogy kb. a felére redukálódjon.
  2. Tegyetek fel 2 liter vizet forrni, keverjétek ki a pudingot kis hideg vízzel, majd csurgassátok a felforrt vízhez és lassú tűzön, habverővel kevergetve forraljátok néhány percig.
  3. Húzzátok félre a vizet, keverjétek bele a cukrot, szűrjétek bele a boros redukciót, majd öntsétek bele a jeges meggyet és turmixoljátok össze.
  4. Állítsátok be az állagát vízzel és a tejszínnel, majd ízesítsétek még a friss citrom levével és egy csipet sóval (ahogy hűl, kicsit még sűrűsödni fog).
  5. Tálalás előtt a fehércsokit olvasszátok fel vízgőz felett és csurgassátok a hideg levesetek tetejére.
👩‍🍳
Tipp: Ezzel a módszerrel bármilyen mirelit gyümölcsből gyorsan készíthettek egy finom hideg levest. 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊