Levendulás meggyleves, fehércsokival
Gyors és frissítő meggyleves recept fehércsokival és levendulával – tökéletes nyári fogás, amely hidegen és melegen is különleges élményt nyújt!

Hidegen és melegen is, a gyümölcsleveseknek nehéz ellenállni, ezért egy tökéletes receptre mindenkinek szüksége van! Ez most éppen egy hűsítő meggyleves recept a nyári hónapokra, de ha már fáztok hozzá, forrón is isteni! Ezt a leves a legjobb választás, ha egy gyors és különleges ebéd vagy vacsora ötletet keresel a kánikulában! A fehércsoki és a levendula nagyon feldobja, bárkit lenyűgözhettek vele! 🍒
Hozzávalók
4 főre
- 500 g mirelit meggy
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl vörösbor (lehet édes)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db egész fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- 3-4 ek. kristálycukor
- 1 tk. vanilia aroma
- 1 citrom leve
- 10 g levendulavirág
- 2 dl tejszín
- 1 tábla fehér csokoládé
- Csipet só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 35 perc
- A vörösbort tegyétek fel forrni a fahéjjal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, a levendulával és a vaníliás cukorral, hogy kb. a felére redukálódjon.
- Tegyetek fel 2 liter vizet forrni, keverjétek ki a pudingot kis hideg vízzel, majd csurgassátok a felforrt vízhez és lassú tűzön, habverővel kevergetve forraljátok néhány percig.
- Húzzátok félre a vizet, keverjétek bele a cukrot, szűrjétek bele a boros redukciót, majd öntsétek bele a jeges meggyet és turmixoljátok össze.
- Állítsátok be az állagát vízzel és a tejszínnel, majd ízesítsétek még a friss citrom levével és egy csipet sóval (ahogy hűl, kicsit még sűrűsödni fog).
- Tálalás előtt a fehércsokit olvasszátok fel vízgőz felett és csurgassátok a hideg levesetek tetejére.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊