Mindenmentes tarkabab főzelék
Liszt-, tej- és cukormentes tarkabab főzelék friss zöldfűszerekkel – gyors és ízletes recept, ami minden főzelékrajongónak elnyeri a tetszését!

Hoztunk nektek egy olyan lisztmentes, tejmentes, cukormentes, vegán babfőzeléket, ami garantáltan minden főzelék rajongónak ízleni fog! Ehhez a recepthez nyugodtan válasszatok valamilyen finom nagyszemű babfajtát! A friss zöldfűszerek teljesen új szintre emelik a klasszikus főzeléket, próbáljátok ki!
Hozzávalók
4 főre
- 500 g száraz tarkabab
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 doboz Dr. oetker vegánföl
- 1 ek. étolaj
- 2 db babérlevél
- 2 tk. őrölt feketebors
- 1 ek. ételecet
- 2 tk. édesítő
- 2 ek. keményítő
- Friss koriander, snidling vagy petrezselyem
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A babot előző este áztassátok be, másnap pedig sós, babérleveles vízben főzzétek puhára.
- Egy kisebb lábasban a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát pirítsátok meg az olajon, majd tegyétek hozzá a megfőtt babok egyharmadát és a főzőlevével és a vegánföllel együtt turmixoljátok össze.
- A hagymás-babos krémet az újra forrásban lévő, megfőtt babokhoz csurgatjuk, sózzuk, borsozzuk, édesítjük és az ecettel ízesítjük, majd keverjétek el.
- Ha túl hígnak találjátok, keverjétek ki keményítőt hideg vízzel és sűrítsetek még a főzeléken.
- Kóstolás után még vegaföllel és a friss zöldfűszerekkel tálalhatjátok, de feltétnek bármilyen hús, pörkölt, (zöldség) fasírt vagy tojás is kerülhet, ízlés szerint.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊