Orosz hússaláta
A klasszikus orosz hússaláta egyszerűen készül, íme a tökéletes recept ebédre köretként vagy egy gyors vacsorára, akár vendégvárónak is!

Az Orosz hússaláta vagy másnéven Olivje saláta, egy régi klasszikus majonézes saláta. Ha a különböző majonézes salátákat kedvelitek, akkor ebben sem fogtok csalódni! Mint ahogy minden másnak, az orosz hússalátának is számtalan verziója létezik - mi most megmutatjuk a miénket, aminek a lelke a rengeteg friss kaporban rejlik! 🌿 Egy egyszerű vacsorára, hidegtálakra, vendégvárónak, szilveszterkor vagy sültekhez is bármikor ajánljuk!
Hozzávalók
4 főre
- 1 db sárgarépa
- Fél kg burgonya
- 3 db tojás
- 300 g főtt sonka
- 200 g mirelit zöldborsó
- 4 db csemege uborka
- 1 fej lilahagyma
- 300 g majonéz
- 1 ek. mustár
- 140 g tejföl
- 1 db citrom leve
- Friss kapor
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 40 perc
- A tojásokat tegyétek fel egy kis lábosban hideg, sós vízbe főni, forrástól számítva kb. 10 perc alatt biztosan kemény lesz.
- A sárgarépát hámozzátok meg és vágjátok zöldborsó méretű kockákra, majd tegyétek fel egy nagyobb edénybe hideg, szintén enyhén sós vízbe főni.
- Eközben a burgonyát is pucoljátok meg, ezt is vágjátok ugyanolyan kis kockákra, majd miután a répa főtt kb. 10 percet, tegyétek be mellé a vízbe ezt is.
- A főtt sonkát, a lilahagymát és a csemege uborkát ugyanígy kockázzátok, majd ezeket tegyétek egy nagy keverőtálba, amiben az egész salátát bekeveritek majd.
- Közben, ha a burgonya is fő már a répa mellett legalább 10 perce, mehet ugyanebbe a főzővízbe a mirelit zöldborsó is. A borsónak nagyon kevés idő kell, érdemes ellenőrizni, de kb. további 5 perc főzésre lesz még szüksége.
- Ha minden megpuhult, az egész zöldség mixet szűrjétek le és hűtsetek le hideg víz alatt.
- A keverőtálba levő hozzávalókhoz adjátok az átmosott, lehűtött zöldségeket és a lehűtött, megpucolt, szintén kockára vágott főtt tojást is.
- Ezután ízlés szerint sózzátok, borsozzátok, adjátok hozzá a mustárt, a majonézt, a citrom levét, a tejfölt és a durvára vágott kaprot is.
- Keverjétek jól össze, tegyétek hűtőbe és legalább egy órán keresztül hagyjátok, hogy összeérjenek az ízek.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊