Orosz hússaláta

A klasszikus orosz hússaláta egyszerűen készül, íme a tökéletes recept ebédre köretként vagy egy gyors vacsorára, akár vendégvárónak is!

Orosz hússaláta

Az Orosz hússaláta vagy másnéven Olivje saláta, egy régi klasszikus majonézes saláta. Ha a különböző majonézes salátákat kedvelitek, akkor ebben sem fogtok csalódni! Mint ahogy minden másnak, az orosz hússalátának is számtalan verziója létezik - mi most megmutatjuk a miénket, aminek a lelke a rengeteg friss kaporban rejlik! 🌿 Egy egyszerű vacsorára, hidegtálakra, vendégvárónak, szilveszterkor vagy sültekhez is bármikor ajánljuk!

Hozzávalók

4 főre

  • 1 db sárgarépa
  • Fél kg burgonya
  • 3 db tojás
  • 300 g főtt sonka
  • 200 g mirelit zöldborsó
  • 4 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 300 g majonéz
  • 1 ek. mustár
  • 140 g tejföl
  • 1 db citrom leve
  • Friss kapor
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 40 perc

  1. A tojásokat tegyétek fel egy kis lábosban hideg, sós vízbe főni, forrástól számítva kb. 10 perc alatt biztosan kemény lesz.
  2. A sárgarépát hámozzátok meg és vágjátok zöldborsó méretű kockákra, majd tegyétek fel egy nagyobb edénybe hideg, szintén enyhén sós vízbe főni.
  3. Eközben a burgonyát is pucoljátok meg, ezt is vágjátok ugyanolyan kis kockákra, majd miután a répa főtt kb. 10 percet, tegyétek be mellé a vízbe ezt is.
  4. A főtt sonkát, a lilahagymát és a csemege uborkát ugyanígy kockázzátok, majd ezeket tegyétek egy nagy keverőtálba, amiben az egész salátát bekeveritek majd.
  5. Közben, ha a burgonya is fő már a répa mellett legalább 10 perce, mehet ugyanebbe a főzővízbe a mirelit zöldborsó is. A borsónak nagyon kevés idő kell, érdemes ellenőrizni, de kb. további 5 perc főzésre lesz még szüksége.
  6. Ha minden megpuhult, az egész zöldség mixet szűrjétek le és hűtsetek le hideg víz alatt.
  7. A keverőtálba levő hozzávalókhoz adjátok az átmosott, lehűtött zöldségeket és a lehűtött, megpucolt, szintén kockára vágott főtt tojást is.
  8. Ezután ízlés szerint sózzátok, borsozzátok, adjátok hozzá a mustárt, a majonézt, a citrom levét, a tejfölt és a durvára vágott kaprot is.
  9. Keverjétek jól össze, tegyétek hűtőbe és legalább egy órán keresztül hagyjátok, hogy összeérjenek az ízek.
👩‍🍳
Tipp: Ha biztosra szeretnétek menni, hogy semmi ne főjön szét vagy maradjon túl kemény, az alapanyagokat külön is megfőzhetitek és kóstolással ellenőrizhetitek a tökéletes állagokat! 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊