Paprikás krumpli a legegyszerűbben
Ez az egyszerű paprikás krumpli recept tökéletes egy kiadós ebédhez vagy vacsorához. Gyorsan, kevés hozzávalóval készül, tökéletes egytálétel lehet bográcsban főzve is!

Ezzel az egyszerű recepttel pillanatok alatt összedobhattok egy igazán ütős paprikás krumplit! Természetesen kerülhet bele szalonna, paprika, paradicsom, kis vörösbor és még virsli is, de ez a recept az olcsóbb, kevesebb hozzávalóval készült, szerényebb verzió, ami így is nagyon jól tud esni!
Hozzávalók
4 főre
- 8 db burgonya
- 1 ek sertés vagy kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma
- Fél darab hegyes erős paprika vagy 1 db tv paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 szál száraz füstölt kolbász
- 2 ek. őrölt piros fűszerpaprika
- 2 tk. őrölt fűszerkömény
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 50 perc
- A kolbászt karikázzátok fel és pirítsátok ki a zsírját, majd szedjátek ki egy tálra és tegyétek félre.
- Ha nem eresztett elég zsírt a kolbász, tegyetek még hozzá, majd indítsátok el rajta a felkockázott vöröshagymát és apróra vágott fokhagymát, amiket enyhén sózzatok le, majd pirítsatok aranybarnára.
- Ezután menjen hozzá a felkockázott hegyes erős paprika, majd ha kicsit lekapott az edény alján a pörzsanyag, kevés vízzel öntsétek fel és kisebb lángon hagyjátok főni az alapot. Ezt a folyamatot kétszer-háromszor is ismételjétek meg.
- Ha kellően szétfőtt az alapunk, menjen bele a felkockázott vagy gerezdekre vágott burgonya és annyi víz, amennyi éppen ellepi.
- Alacsony lángon, a folyadékot folyamatosan pótolgatva főzzétek, amíg a krumpli megpuhul.
- A végén tegyétek vissza a kolbászokat, forraljátok össze, kóstoljátok, ha szükséges ízesítsetek utána és savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljátok.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊