Paprikás krumpli a legegyszerűbben

Ez az egyszerű paprikás krumpli recept tökéletes egy kiadós ebédhez vagy vacsorához. Gyorsan, kevés hozzávalóval készül, tökéletes egytálétel lehet bográcsban főzve is!

Paprikás krumpli a legegyszerűbben

Ezzel az egyszerű recepttel pillanatok alatt összedobhattok egy igazán ütős paprikás krumplit! Természetesen kerülhet bele szalonna, paprika, paradicsom, kis vörösbor és még virsli is, de ez a recept az olcsóbb, kevesebb hozzávalóval készült, szerényebb verzió, ami így is nagyon jól tud esni!

Hozzávalók

4 főre

  • 8 db burgonya
  • 1 ek sertés vagy kacsazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • Fél darab hegyes erős paprika vagy 1 db tv paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál száraz füstölt kolbász
  • 2 ek. őrölt piros fűszerpaprika
  • 2 tk. őrölt fűszerkömény
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 50 perc

  1. A kolbászt karikázzátok fel és pirítsátok ki a zsírját, majd szedjátek ki egy tálra és tegyétek félre.
  2. Ha nem eresztett elég zsírt a kolbász, tegyetek még hozzá, majd indítsátok el rajta a felkockázott vöröshagymát és apróra vágott fokhagymát, amiket enyhén sózzatok le, majd pirítsatok aranybarnára.
  3. Ezután menjen hozzá a felkockázott hegyes erős paprika, majd ha kicsit lekapott az edény alján a pörzsanyag, kevés vízzel öntsétek fel és kisebb lángon hagyjátok főni az alapot. Ezt a folyamatot kétszer-háromszor is ismételjétek meg.
  4. Ha kellően szétfőtt az alapunk, menjen bele a felkockázott vagy gerezdekre vágott burgonya és annyi víz, amennyi éppen ellepi.
  5. Alacsony lángon, a folyadékot folyamatosan pótolgatva főzzétek, amíg a krumpli megpuhul.
  6. A végén tegyétek vissza a kolbászokat, forraljátok össze, kóstoljátok, ha szükséges ízesítsetek utána és savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljátok.
👩‍🍳
Tipp: Tálalásnál egy kanál tejföllel próbáljátok ki, nagyon finom!

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊