Pesztós sült csirkecombok
Sült csirkecomb, pesztós pácban sütőben vagy kint a grillen készítve. A bazsalikom pesztós csirke különleges, a páctól pedig omlós és fűszeres lesz egyszrre.

Bármilyen húsról is legyen szó, egy jó fűszerezéssel mindig feldobhatjuk az ízeket. Hoztunk egy egyszerű, de mégis különleges, olaszos ízvilágú pác ötletet, amit mi gyakran készítünk otthon is. A krémes bazsalikom pesztóval igazán finom csirkecombokat süthettek és ha legalább 1-2 órát hagyjátok állni a pácban, még puhább és még ízletesebb húst fogtok majd kapni. Bátran próbáljátok ki a sült csirkét most pesztósan is, nem fogtok csalódni.
Hozzávalók
4 főre
- 500 g csirkecomb
- 2 tk bazsalikom pesztó
- 1 tk méz
- 1 mk őrölt feketebors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- Pár csepp citromlé
- 1 ek olivaolaj
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A csirkecombokat ha szükséges, tisztítsátok meg, mossátok át,itassátok szárazra, majd sózzátok be mindenhol.
- Amíg a combok állnak a sóban, tegyétek félre és készítsétek el a pácot.
- Egy keverőtálba reszeljétek vagy nyomjátok bele a fokhagymát, tegyétek hozzá az olajat, a mézet, a fűszereket, a pesztót és keverjétek alaposan össze.
- Öntsétek a csirkecombokra és alaposan forgassátok össze vele.
- Melegítsétek elő a sütőt 160 fokra, lehetőleg légkeverésen vagy alul-felül sütésen, közben pedig tegyétek a bepácolt combokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe
- Süssétek a felmelegített sütőben a húst kb. 40 percig, majd az utolsó 5-10 percben pirítsatok rá kb. 190 fokon, amíg szép színt nem kapnak.
- Tálalhatjátok héjas sült burgonyával, rizzsel, bulgurral vagy bármilyen salátával is.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊