Savanyított lilahagyma

Ropogós és pikáns savanyított lilahagyma házilag! Ez a marinált, ecetes saláta feldob bármilyen szendvicset, hamburgert, de a grillezések sztárjává is válhat!

Savanyított lilahagyma

Ez az a savanyúság, ami ugyan nem főszereplő, de mégis azonnal feldobja az ételt, bármiről is legyen szó. A savanyított lilahagyma pofon egyszerű, mégis zseniális kísérő. Néhány alapanyagból, pár perc munkával elkészíthetitek, hogy aztán hetekig ott lapuljon a hűtőben és bármikor elő tudjátok kapni. Ropogós, édeskés-savanykás, enyhén fűszeres és pont annyi izgalmat ad, amennyire egy hamburgernek, hot dognak, pulled porknak vagy akár egy sima zsíros kenyérnek szüksége van. Grillpartik elmaradhatatlan kiegészítője, de egy ünnepi asztalon is simán megállja a helyét. Ráadásul mint minden, ez is variálható: kevesebb cukorral savanykásabb, más fűszerekkel teljesen új ízeket kínál. Ha egyszer elkészíted, garantáltan mindig lesz belőle otthon egy üveggel!

Hozzávalók

4 főre

  • 3 fej lilahagyma
  • 1 ek só
  • 0,5 l víz
  • 150 g kristálycukor
  • 175 g 10%-os ételecet
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk egész feketebors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 35 perc

  1. A savanyított lilahagyma levéhez mérjétek egy lábaskába a cukrot, az ecetet, a vizet, dobjátok bele a fűszereket, kicsit keverjétek össze, majd kezdjétek el forralni.
  2. Amíg melegszik a lé, hámozzátok meg a lilahagymákat, vágjátok őket tetszőlegesen szeletekre vagy vékony gerezdekre, tegyétek egy nagyobb keverőtálba, sózzátok le, keverjétek össze és hagyjátok állni kb. 15 percet.
  3. Amikor letelt a 15 perc és a savanyító lé is felforrt, szűrjétek a hagymákra a leszűrt levet, fedjétek le és hagyjátok állni, amíg kb. langyosra hűl.
  4. Kis üvegekbe vagy dobozokba tegyétek a hűtőbe, majd 2-3 óra múlva már fogyaszthatjátok is.
👩‍🍳
Tipp: A savanyított lilahagyma szebben mutat és jobb ráharapni, ha picit vastagabbra szelitek.

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊