Sertéskaraj sütőtök mártással
Igazi őszi ízek egy egyszerű, krémes, sütőtökös recepttel! Egészséges és gyors ebéd ötlet, glutén és tejmentes szósszal, ami diétába is beilleszthető.

Igazi, őszi ízekkel teli receptet hoztunk nektek, amiben most középpontban a sütőtök áll 🎃 Szaftos, krémes, édeskés mártásban párolt sertéshús szeletek, ami állagban és kinézetben a vadashoz hajaz leginkább. Isteni finom, egészséges főétel, ami tészta köret nélkül nem csak tej, de gluténmentes is. Próbáljátok ki, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges fogásra vágytok!
Hozzávalók
4 főre
- Fél kg sertéskaraj felszeletelve
- Fél kg sütőtök
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 g friss gyömbér
- 1 ek. étolaj
- 1 ek. méz
- 1 db alma
- Frissen őrölt bors
- 1 gerezd citrom
- 1 marék pirított tökmag
- 300 g száraz tészta (pl. szarvacska)
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 45 perc
- A megtisztított vöröshagymát szeleteljétek fel és az olajon futtassátok meg, majd adjátok hozzá a megtisztított, felszeletelt fokhagymát és gyömbért is.
- Pár percig pirítsátok, majd tegyétek rá a megpucolt, felkockázott sütőtököt, sózzátok, borsozzátok és egy kis vízzel, lefedve főzzétek puhára.
- Közben a sertéskarajt szeleteljétek fel (ha egészben vásároltátok), enyhén klopfoljátok ki, sózzátok és borsozzátok.
- Külön serpenyőben, felhevített olajon süssétek mindkét oldalára egy szép kérget, majd tegyétek félre.
- Mikor már puha a tök, adjátok hozzá a felkockázott almát és a mézet is, majd főzzétek tovább addig, amíg az alma is megpuhul.
- Az egészet turmixoljátok le, ízesítsétek a citrom levével és ha szükséges, még egy kis vízzel állítsátok be a mártás állagát.
- A lepirított karaj szeleteket a sütőtök mártásban pároljátok puhára lefedve, kb. 25 perc alatt.
- Tálaljátok a kifőzött tésztával és tökmaggal.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊