Sütőtökös brownie

Kedvelitek az amerikai brownie-t, de nem tudtok választani a receptek közül? A mi különleges, sütőtökös, csupa csokis brownie receptünk a segítségetekre siet!

Sütőtökös brownie

Ha ti is rajongtok a sütőtökös kajákért, de a klasszikus sült tökön és a krémlevesen már túl vagytok, miért ne süthetnétek bele akár süteményekbe is? Mi most egy csupa-csokis brownie-ba tettük bele, amitől fantasztikus színe és íze is lett a desszertnek. Természetesen nem használtunk dr. oetker port hozzá, de higyjétek el, a házilag készült brownie is hihetetlenül egyszerű és sokkal finomabb is. Próbáljátok ki a legmenőbb őszi brownie-t és nyűgözzetek le vele mindenkit!

Hozzávalók

4 főre

  • 100 g félbarna kenyérliszt (vagy sima finomliszt)
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 170 g kristálycukor
  • 40 g méz
  • 150 g olvasztott vaj
  • 15 g kakaópor
  • 150 g étcsoki
  • 700 g sütőtök (meghámozva, kimagozva)

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 90 perc

  1. A sütőtököt hámozzátok meg, szedjétek ki a magokat, vágjátok egyforma, kisebb darabokra és lefóliázott tepsibe süssétek puhára. Még melegen pürésítsétek simára és hagyjátok kihűlni.
  2. A vajat olvasszátok meg, keverjétek el benne a cukrot és a mézet, a tojásokat géppel verjétek fel habosra, közben pedig csurgassátok hozzá az édes vajat.
  3. A lisztet keverjétek jól össze a sütőporral és a sóval, majd adagoljátok azt is a felvert tojásos keverékhez.
  4. A tészta felét keverjétek össze a sütőtök pürével, a másik felébe pedig keverjétek a kakaót és a késsel felszecskázott 10 dkg étcsokoládét is.
  5. Egy kb. 30x20-as, kisebb méretű tepsit béleljetek ki sütőpapírral és a csokoládés keverék felét simítsátok el benne.
  6. Erre jöhet a sütőtökös massza, majd annak a tetejére pedig halmozzátok foltokban a maradék csokoládés tésztát.
  7. Egy kiskanál hátuljával rajzoljátok szét a tetejét mozaikosra tetszőlegesen (ha a tepsi aljára is leér a kanál, az egész sütemény mozaikos lesz, rajtatok áll), majd a maradék fél tábla étcsokit is tördeljétek rá.
  8. 180 fokra felfűtött, légkeveréses sütőbe süssétek kb. 25 percet, közben késsel ellenőrizzétek, hogy a belseje maradjon ragacsos.
👩‍🍳
Tipp: A sütőtököt süthetitek fólia nélkül is, akkor kissé megpirul majd és sötétebb, karamellesebb ízű pürét kaptok. A tojások felverésénél figyeljetek, hogy az olvasztott vaj ne legyen tűzforró, mert össze ránthatja a nyers tojásokat. A jó brownie ragacsos, mondhatni nincs készre sütve, ne szárítsátok ki! 

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊