Tárkonyos csirkeragu leves

Próbáld ki a legjobb tárkonyos csirkeragu leves receptjét! Ez a tartalmas leves tökéletes ebédre vagy vacsorára, gazdag ízekkel és sűrű alaplével lesz az új kedvencetek!

Tárkonyos csirkeragu leves

Ezt a klasszikus, tartalmas levest mindenki szereti, most pedig megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon is egyszerűen! Ennek a levesnek a titka, hogy a pikáns ízek összhangban vannak és kellően sűrű az alaplé is. Ha sikerül beszerezni, akkor friss tárkonyt használjatok hozzá, de remek lesz a szárított verziójával is. Ennél a levesnél is azt javaslom, hogy főzzetek bele csontosabb csirkerészeket is, mert úgy lesz igazán gazdag az íze! 😉

👩‍🍳
Tipp: A tárkonyos csirkeragulevest elkészíthetitek laktózmentes vagy növényi tejföllel, tejszínnel is, sőt liszt helyett, hideg vízzel kikevert keményítővel is sűríthetitek!

Hozzávalók

4 főre

  • 4 db csirkeszárny
  • 500 g csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • 2 db babérlevél
  • 2 db borókabogyó
  • 1 tk. mustár
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 200 g csiperke gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • Friss vagy szárított tárkony
  • 1 tk. cukor
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. sertészsír (vagy étolaj)
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

  1. A zsiradékon futtassátok meg a felszeletelt vöröshagymát pici sóval és a cukorral, majd tegyétek rá az apróra vágott gyömbér és fokhagymát is. A babérlevelet és a borókabogyót érdemes fűszertojásba hozzárakni, de később ki is halászhatjátok, ha nem akartok ráharapni.
  2. Mikor megfonnyadtak a zöldségek, adjátok hozzá a mustárt, picit pirítsátok az alapba, öntsétek fel 1 dl borral, majd ha az alkohol elpárolgott, mehet rá 2-3 dl víz vagy a zöldségek héjából főzött alaplé.
  3. Sózzátok, borsozzátok, majd 10 perc rotyogtatás után, a fűszerek nélkül botmixerezzétek le a leves alapját, hogy krémes és sűrű levet kapjatok.
  4. A turmixolt alapba mehetnek a kettévágott, megtisztított csirke szárnyak, amiket fél órán át főzzetek annyi folyadékkal, ami ellepi.
  5. Ezután kerülhetnek bele a felkockázott vagy batonra vágott sárga és fehérrépák, majd ha félig megpuhultak, a felkockázott csirkemell és a felcikkezett gomba következik. A folyadékot mindig pótoljátok szükség szerint.
  6. A tejfölt és a lisztet keverjétek csomómentesre a levesből kiszedett forró lével (hőkiegyenlítés, hogy ne legyen csomós!), majd csorgassátok a forrásban levő leveshez.
  7. A legvégén kerüljön bele a tárkony, majd egy nagy adag friss citromlé és a reszelt héja.

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊