Tárkonyos csirkeragu leves
Próbáld ki a legjobb tárkonyos csirkeragu leves receptjét! Ez a tartalmas leves tökéletes ebédre vagy vacsorára, gazdag ízekkel és sűrű alaplével lesz az új kedvencetek!

Ezt a klasszikus, tartalmas levest mindenki szereti, most pedig megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon is egyszerűen! Ennek a levesnek a titka, hogy a pikáns ízek összhangban vannak és kellően sűrű az alaplé is. Ha sikerül beszerezni, akkor friss tárkonyt használjatok hozzá, de remek lesz a szárított verziójával is. Ennél a levesnél is azt javaslom, hogy főzzetek bele csontosabb csirkerészeket is, mert úgy lesz igazán gazdag az íze! 😉
Hozzávalók
4 főre
- 4 db csirkeszárny
- 500 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 cm friss gyömbér
- 2 db babérlevél
- 2 db borókabogyó
- 1 tk. mustár
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 200 g csiperke gomba
- 1 dl száraz fehérbor
- Friss vagy szárított tárkony
- 1 tk. cukor
- 1 db citrom leve és héja
- 1 kis pohár tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 ek. sertészsír (vagy étolaj)
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A zsiradékon futtassátok meg a felszeletelt vöröshagymát pici sóval és a cukorral, majd tegyétek rá az apróra vágott gyömbér és fokhagymát is. A babérlevelet és a borókabogyót érdemes fűszertojásba hozzárakni, de később ki is halászhatjátok, ha nem akartok ráharapni.
- Mikor megfonnyadtak a zöldségek, adjátok hozzá a mustárt, picit pirítsátok az alapba, öntsétek fel 1 dl borral, majd ha az alkohol elpárolgott, mehet rá 2-3 dl víz vagy a zöldségek héjából főzött alaplé.
- Sózzátok, borsozzátok, majd 10 perc rotyogtatás után, a fűszerek nélkül botmixerezzétek le a leves alapját, hogy krémes és sűrű levet kapjatok.
- A turmixolt alapba mehetnek a kettévágott, megtisztított csirke szárnyak, amiket fél órán át főzzetek annyi folyadékkal, ami ellepi.
- Ezután kerülhetnek bele a felkockázott vagy batonra vágott sárga és fehérrépák, majd ha félig megpuhultak, a felkockázott csirkemell és a felcikkezett gomba következik. A folyadékot mindig pótoljátok szükség szerint.
- A tejfölt és a lisztet keverjétek csomómentesre a levesből kiszedett forró lével (hőkiegyenlítés, hogy ne legyen csomós!), majd csorgassátok a forrásban levő leveshez.
- A legvégén kerüljön bele a tárkony, majd egy nagy adag friss citromlé és a reszelt héja.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊