Thai kókusztejes csirkeleves
Szeretitek az ázsiai leveseket? Most megmutatjuk, hogyan készíthettek otthon is egyszerűen thai kókusztejes levest csirkével, tésztával és zöldségekkel.

Rajongunk az ázsiai ételekért és ízekért! Különösen szeretjük a tartalmas leveseket, így gyakran készítünk mi is különböző változatokban, viszont sokszor abból, ami éppen otthon van hozzá 😛 Így született meg ez a Thai ihletésű csirkeleves is, ami nagyon hasonlít a klasszikus Tom Yum-ra. Aki kóstolt már ilyen levest, tudja, hogy igazi ízbomba: savanykás és édes is egyszerre, a kókusztejtől krémes, a friss koriandertől és a roppanós zöldségektől pedig friss és üde! Ebben a receptben nincs olyan különleges hozzávaló, amit ne lehetne bármelyik nagyobb szupermarketben megvásárolni (mint pl. a galanga), ráadásul mindig jól jön, ha tartotok otthon ázsiai alapanyagokat, mert gyorsan lehet fantasztikus kajákat összedobni belőlük!
Hozzávalók
4 főre
- Fél kg csirkefarhát
- Fél kg csirkemell
- 1 csokor újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 g gyömbér
- 1 szál citromnád, lime levél vagy 1 db lime
- 1 db sárgarépa
- 2 ek. curry paszta
- 2 ek. halszósz
- 1 ek. szójaszósz
- 3 ek. cukor
- 1 db citrom leve
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- Friss koriander
- 25 dkg Mie tészta vagy rizstészta
- 2 dl sűrű kókusztej
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 100 perc
- Először is készítsétek el az alaplevet: tegyétek fel hideg vízbe főni a csirkefarhátat, az egész csirkemelleket, az újhagyma külső, leszedett, de megmosott héját, a fokhagymákat, az alaposan megmosott, kettévágott sárgarépát, a gyömbért, a koriander szárát és a klopfolóval megütögetett citromnádat vagy lime levelet vagy ha egyik sincs, akkor egy megmosott, kettévágott lime-ot.
- Forraljátok fel, majd gyöngyözve főzzétek még fél-maximum 1,5 órát.
- Egy másik lábasba tegyétek bele a curry pasztát és szűrjétek rá az elkészült, forró alaplevet.
- Kezdjétek el lassan főzni folyamatosan kevergetve, közben tegyétek bele a halszószt, a sót, a citrom levét és a cukrot is.
- Mikor forr, kóstoljátok meg, ízesítsétek ízlés szerint, hogy a sós, savanyú és az édes ízek összhangban legyenek, majd a legvégén tegyétek bele a kókusztejet is.
- A tálakba tegyetek a kifőtt tésztából, a megfőtt, felkockázott vagy szeletelt csirkemellből, a felcsíkozott kápia paprikából és friss gyömbérből, a szeletekre vágott paradicsomból, a felkarikázott újhagymából és a friss korianderből is, majd szedjetek rá a forró levesből.
- Ízlés szerint lime gerezdekkel, szójaszósszal és friss chilivel kínáljátok.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊