Thai zöldséges curry
Gyorsan elkészíthető thai curry ebédre vagy vacsorára? Egészséges, egyszerű vegán recept, olyan zöldségekkel, mint sütőtök, cukkini és csicseriborsó.

Hoztunk nektek egy hamisítatlan ázsiai vegán fogást, melyet gazdagon megraktunk különféle zöldségekkel és friss zöldekkel. Ez a thai curry garantáltan a kedvencetek lesz, anélkül, hogy bárki is hiányolná belőle a húst! Az ízek és az állagok olyan harmóniát alkotnak ebben a főételben, hogy egy falat után nehéz lesz abbahagyni....😋 Az egészséges zöldségek, a pikáns curry paszta, a krémes, édeskés kókusztej, a friss citrom savassága és az aromás koriander, tökéletesen kiegészül egy adag párolt rizzsel a tányéron. Mostantól nem kell thai étterembe mennetek, ha ilyen fogást szeretnétek, mert ezzel a recepttel otthon is könnyedén és gyorsan készíthettek curry-t, a család és a barátok legnagyobb örömére! 🍛
Hozzávalók
4 főre
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 g friss gyömbér
- 1 ek. étolaj
- 1 ek. curry paszta
- 4 szál sárgarépa
- 30 dkg sütőtök
- 1 db cukkini
- 330 g bambuszrügy
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 240 g konzerv csicseriborsó
- 1 csokor újhagyma zöldje
- 1 ek. méz
- 2,5 dl kókusztej
- 1 ek. halszósz
- 1-2 citrom vagy lime
- Friss koriander ízlés szerint
- Friss chili vagy chiliszósz pl. Sriracha
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A megtisztított vöröshagymát kockázzátok fel és az olajon kezdjétek el pirítani.
- A megtisztított, vékonyan felszelt fokhagymát és friss gyömbért tegyétek hozzá, majd pirítsátok össze az egészet a curry pasztával.
- Öntsétek fel néhány dl vízzel, közben pedig a megpucolt sárgarépát kockázzátok fel apróra és tegyétek a raguhoz.
- Sózzátok meg és mivel a répának kell a legtöbb idő, a vizet folyamatosan pótolgatva főzzétek kb. 15-20 percet.
- Addig hámozzátok meg és vágjátok nagyobb kockákra a sütőtököt és a cukkinit is.
- Amikor a répa félig puha, mehet hozzá a sütőtök és újabb 10 perc főzés után a cukkini és a nagyobb kockákra vágott paprika is.
- Mikor már minden zöldség megpuhult, öntsétek fel a curry-t annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd ízesítsétek a mézzel, citromlével és a halszósszal.
- Utolsó mozzanatként kerüljön bele a kókusztej, a leszűrt bambusz és csicseriborsó is.
- Ennek egy levesesebb ragunak kell lennie, de ha nagyon hígnak találjátok, kevés vízzel kikevert keményítővel belehet sűríteni.
- Tálalásnál szórjátok le felszeletelt újhagymával és friss korianderrel, mellé pedig chilit, chiliszószt és friss citromot vagy lime-ot kínáljatok.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊