Spenótfőzelék

Tejszínes, lisztmentes spenótfőzelék recept, ami egészséges választás a hétköznapokra. Friss spenótból vagy mirelitből is finom és ízletes!

Spenótfőzelék
Spenótfőzelék

Ha spenótos receptet kerestek, próbáljátok ki a mi egyszerű és krémes főzelékünket! Természetesen szezonban friss levelekből javasoljuk elkészíteni, de a mirelit parajpüré bármikor elérhető és finom is. A klasszikus főzeléket baby spenóttal, kis fehérborral és szerecsendióval varázsoltunk különlegessé! 🌿

Hozzávalók

4 főre

  • 450 g parajpüré (mirelit)
  • 80 g friss baby spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. barnacukor
  • 1 kk. szerecsendió (egészben reszelve még jobb)
  • 4 dl tej
  • 250 ml tejszín
  • 3 ek. keményítő
  • Pár csepp citromlé
  • Frissen őrölt bors

Elkészítés

Elkészítési idő: kb. 60 perc

  1. A főzelékhez a vöröshagymát vágjátok apróra, futtassátok meg az olívaolajon pici sóval, majd adjátok hozzá a reszelt vagy kinyomott fokhagymát is.
  2. Reszeljétek vagy szórjátok rá a szerecsendiót, öntsétek fel a borral és hagyjátok elpárologni az alkoholt.
  3. Ezután tegyétek rá a kiolvadt parajpürét, majd sózzátok, borsozzátok és tegyétek hozzá a szódabikarbónát, hogy a spenót megőrizze szép zöld színét.
  4. Öntsétek fel a tejjel, majd ha felforrt, a keményítőt keverjétek simára 2 dl vízzel és öntsétek a forrásban levő főzelékhez.
  5. Utolsó mozzanatként húzzátok félre, adjátok hozzá a spenót leveleket és a tejszínt, majd keverjétek össze. Az állagán vízzel vagy tejjel állíthattok, ha túl sűrű lenne.
  6. A végén, ha szeretnétek, frissítsétek pár csepp citromlével.
👩‍🍳
Tipp: Ha érzékenyek vagytok a tejtermékekre, használhattok laktózmentes vagy növényi termékeket is helyettesítőnek!

Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊