Spenótfőzelék
Tejszínes, lisztmentes spenótfőzelék recept, ami egészséges választás a hétköznapokra. Friss spenótból vagy mirelitből is finom és ízletes!

Ha spenótos receptet kerestek, próbáljátok ki a mi egyszerű és krémes főzelékünket! Természetesen szezonban friss levelekből javasoljuk elkészíteni, de a mirelit parajpüré bármikor elérhető és finom is. A klasszikus főzeléket baby spenóttal, kis fehérborral és szerecsendióval varázsoltunk különlegessé! 🌿
Hozzávalók
4 főre
- 450 g parajpüré (mirelit)
- 80 g friss baby spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek olivaolaj
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. barnacukor
- 1 kk. szerecsendió (egészben reszelve még jobb)
- 4 dl tej
- 250 ml tejszín
- 3 ek. keményítő
- Pár csepp citromlé
- Frissen őrölt bors
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 60 perc
- A főzelékhez a vöröshagymát vágjátok apróra, futtassátok meg az olívaolajon pici sóval, majd adjátok hozzá a reszelt vagy kinyomott fokhagymát is.
- Reszeljétek vagy szórjátok rá a szerecsendiót, öntsétek fel a borral és hagyjátok elpárologni az alkoholt.
- Ezután tegyétek rá a kiolvadt parajpürét, majd sózzátok, borsozzátok és tegyétek hozzá a szódabikarbónát, hogy a spenót megőrizze szép zöld színét.
- Öntsétek fel a tejjel, majd ha felforrt, a keményítőt keverjétek simára 2 dl vízzel és öntsétek a forrásban levő főzelékhez.
- Utolsó mozzanatként húzzátok félre, adjátok hozzá a spenót leveleket és a tejszínt, majd keverjétek össze. Az állagán vízzel vagy tejjel állíthattok, ha túl sűrű lenne.
- A végén, ha szeretnétek, frissítsétek pár csepp citromlével.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊