Zöldbabfőzelék
Ha szeretnétek egészséges főzelékeket készíteni, próbáljátok ki krémes zöldbabfőzelékünket is! Gluténmentes recept, ami a burgonyától lesz krémes és sűrű.

A zöldbabfőzelék az egyik kedvenc főzelékünk, amivel akár napokig sem tudunk betelni. Sokféleképpen készülhet, de a mi verziónk egy krémes, tejfölös változat, ami ízlés szerint készülhet kaporral vagy anélkül is. Ami viszont a legjobb ebben a receptben, hogy lisztmentes, így gluténérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Ezt a főzeléket most burgonyával sűrítettük, ami semlegesebb ízével tökéletesen kihangsúlyozza a zöldbabot és egy egészségesebb alternatívát kínál az összes főzelék rajongóknak. Feltétnek mi fasírozottat vagy sertéspörköltet javaslunk, de természetesen ízlés szerint fogyaszthatjátok amivel csak szeretnétek 😊
Hozzávalók
4 főre
- 1 nagyobb db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- Fél kg burgonya
- 450 g mirelit zöldbab
- 140 g tejföl
- 1 ek. cukor
- 2 tk. fekete bors
- 1 ek. almaecet
- 1 ek. vaj vagy olaj
- Só
Elkészítés
Elkészítési idő: kb. 40 perc
- A felolvasztott vajon vagy az olajon futtassátok át a megtisztított, felszeletelt vöröshagymát, fokhagymát, a kapor apróra vágott szárát és kicsit sózzátok is le.
- Mikor még nem kezd el színt kapni, tegyétek hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, az őrölt fekete borsot és annyi vizet, amennyi ellepi.
- Mikor a burgonya megpuhult, turmixoljátok le az alapot és öntsétek bele a mirelit zöldbabot is.
- Ízesítsétek még sóval és a cukorral, majd főzzétek 5-10 percig (a mirelit zöldbabnak nem kell sok idő).
- A tejfölhöz tegyetek a forró főzelék levéből, keverjétek simára, majd csorgassátok a forrásban levő főzelékhez.
- A legvégén kerülhet bele még kapor és egy kis almaecettel vagy citromlével pikánsabbá tehetitek, ha szeretnétek.
Ha tetszett, amit láttál, ne habozz megosztani! További izgalmas tartalmakért kövess minket Facebookon és Instagramon! 🦊